Što je WordPress?

Što je WordPress? U osnovi je WordPress najjednostavniji i najpopularniji način stvaranja vlastite web stranice ili bloga. Zapravo, WordPress upravlja preko 35,2% svih web stranica na Internetu. Da – više od jedne od četiri web stranice koje posjetite vjerojatno pokreće WordPress.

Na malo tehničkoj razini, WordPress je open-source sustav za upravljanje sadržajem licenciran pod GPLv2, što znači da svatko može besplatno koristiti ili mijenjati WordPress softver. Sustav upravljanja sadržajem u osnovi je alat koji olakšava upravljanje važnim aspektima vaše web stranice – poput sadržaja – bez da morate znati ništa o programiranju.

Krajnji rezultat je da WordPress izradu web stranice čini dostupnom svima – čak i ljudima koji nisu programeri.

Koje vrste web stranica može napraviti WordPress?

Prije mnogo godina WordPress je prije svega bio alat za stvaranje bloga, a ne tradicionalnih web stranica. To, međutim, već duže vrijeme nije istina. Danas, zahvaljujući promjenama jezgrenog koda, kao i masivnom ekosistemu dodataka i tema WordPressa, možete stvoriti bilo koju vrstu web mjesta s WordPressom .

Na primjer, ne samo da WordPress pokreće ogroman broj poslovnih mjesta i blogova, već je i najpopularniji način za stvaranje e-trgovine.

Tko je napravio WordPress i koliko dugo je to trajalo?

WordPress je nastao kao samostalan projekt sve do 2003. godine, a nastao je kao izdvajanje prethodnog projekta zvanog b2 / cafelog .

WordPress je softver otvorenog koda, pa ga danas čini ogromna zajednica suradnika. Ali ako bismo pratili podrijetlo WordPressa do korijena, njegova prvotna kreacija bila je suradnja Matta Mullenwega i Mikea Littlea.

Od tada je Matt Mullenweg u velikoj mjeri postao lice WordPressa. A ujedno je i osnivač Automattic-a, koji je tvrtka koja stoji iza neprofitne usluge WordPress.com.

Povijest WordPress između njenog osnivanja kao blog platforma natrag u 2003, a danas je dug …

No dovoljno je reći da je WordPress gurnuo naprijed i zahvaljujući svojim suradnicima i ogromnoj zajednici razvio se u najpopularnije rješenje za stvaranje bilo koje vrste web stranica.

Komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)