Česta pitanja o WordPressu!

Da li se prilikom odabira naziva domene smiju koristiti dijakritički znakovi?

Da, prilikom odabira naziva domene smiju se koristiti dijakritički znakovi.

Postoji li jednostavan način za prebacivanje pod-stranice na novu originalnu domenu? Koji plug-in koristiti?

Od besplatnih pluginova koje možete korstiti za to najpoznatiji su All-in-One WP Migration, Duplicator, Akeeba Backup for WordPress, WP Clone. Od komercijalnih najpoznatiji su Backup Buddy, UpdraftPlus.

Postoji li način da se sadržaj stare web stranice preusmjeri na novu domenu, a da se pritom ne izgubi statistika o posjećenosti?

Novu domenu treba postaviti kao glavnu i na staroj domeni treba napraviti 301 redirect za sve objave i stranice. Prijavite novu domenu i njen sitemap na Google Search Console i pustite da Google indeksira. Pratite ako Google prijavi problem s indeksiranjem i sukladno ga otklonite.

Kako grupno uređivati fotografije na istu dimenziju unutar WooCommerc plug-ina?

Trebate promijeniti veličine slika proizvoda u WooCommerce ->Proizvodi -> Prikaz, spremiti nove postavke i nakon toga regenerirati slike s pluginom Regenerate thumbnails.

Kako povezati ERP knjigovodstveni sustav s WooCommerc pluginom zbog lakšeg dohvata podataka i praćenja robnih zaliha?

Najbolje je odabrati ERP koji već ima plugin za WooCommerce ili kvalitetan API koji omogućuje povezivanje ova dva sustava.

Koji plug-in koristiti za izradu B2B i B2C web trgovine?

Od poznatijih pluginova za tu namjenu tu su Dokan Multivendor Marketplace, WC Vendors i Product Vendors WooCommerce.

Koji je najbolji Payment gateway za povezivanje s WordPress WooCommerce pluginom?

Koliko nam je poznato trenutno postoje gotova WooCommerce integracijska riješenja za WSPay, CorvusPay, T-Com PayWay, PencePay, e-ToMiTreba (Raiffesen Banka), i AgentCASH.

Koji su najbolji WooCommerce pluginovi za korištenje kupona i vaučera prilikom naplate?

Od poznatijih pluginova za kupone i vaučere tu su WooCommerce Free Gift Coupons, WooCommerce Smart Coupons, WooCommerce Free Gift, YITH WooCommerce Gift Cards Pro.

Kako odabrati najbolji hosting paket za stranicu izrađenu na WordPress platformi, na koje stavke posebno paziti i po čemu odabrati najbolju opciju?

Treba obratiti pozornos na namjenu web-stranice, količinu podataka koju će web-stranica sadržavati, npr. veliki i česti broj objava, proizvoda ako je eCommerce, veliki broj slika i audio/video materijala. Također treba paziti i na posjećenost web-stranice ako to nije nova web-stranica. Nakon toga važne su opcije backupa, opcija staging web-stranice, SSL, i ako je potreno CDN-a.

Kako podesiti prikaz željene domene prilikom učitavanja stranice?

Kod promjene domene potrebno je tu informaciju ažurirati i u WordPressu, Postavke -> Općenito, i promjeniti “Adresa WordPressa (URL)” i “Adresa web-stranice(URL)”. Ako to nije moguće trebate u wp-configu dodati define(‘WP_HOME’,’http://example.com’); define(‘WP_SITEURL’,’http://example.com’); (svako u zasebni red). Moguće je da ćete trebati domenu promjeniti u bazi podataka, to možete obaviti ovom odličnom i jednostavnom skriptom https://interconnectit.com/products/search-and-replace-for-wordpress-databases/

Koji je najbolji WordPress plug-in za prikaz Word i PDF datoteka u folderima i podfolderima?

Plugin File Away vam to omogućuje.

Koji je najbolji WordPress plugin za kreiranje kvizova ili testova?

Od besplatnih pluginova, gledajući po ocjenama dobri su Wp-Pro-Quiz, Quiz And Survey Master, SlickQuiz, mTouch Quiz i Watu Quiz. Od komercijalnih pogledajte WP Quiz Pro, Sliding Quiz, WordPress Viral Quiz – BuzzFeed Quiz Builder, Thrive Quiz Builder.

Koji je najbolji WordPress plugin za live streaming na web stranici?

Ne znamo za najbolji, ali možete pokušati s ova dva plugina WP Stream Player i Shoutcast Icecast HTML5 Radio Player.

Kako zaštititi web stranicu koja omogućuje korisnički log-in od spamova?

Od pluginova s dobrim ocjenama možemo preporučiti plugin Invisible reCaptcha for WordPress. Ako imate contact form 7 onda vam nije potreban dodatni plugin. Samo ubacite Googleve kljuceve i aktivirajte google recaptcha, i ubacite shortcode u formu.

Koji je najbolji plugin za praćenje statistike posjećenosti web stranice?

Za praćenje Google Analytics nije vam potreban plugin, ali ako želite, prema ocjenama možemo preporučiti plugin Google Analytics for WordPress by MonsterInsights, Slimstat Analytics, Google Analytics Dashboard for WP (GADWP).

Kako u WordPressu integrirati slider plugin?

Slideri imaju upute za ugradnju njihovog koda u templateove, i shortcodove kojima možete ugraditi slidere na želje strancie pa čak i u templateove koristeći <?php echo do_shortcode(“[shortcode]”); ?>.

Kako u WordPressu podesiti prikaz odbrojavanja do nekog eventa?

Od besplatnih pluginova, gledajući po ocjenama dobri su Magee Shortcodes, VC Countdown Timer.

Koji su potencijalni razlozi zašto ne radi automatsko slanje e-mail poruka?

Potencijalni uzročnici su JSminify u CloudFlareu i Caching pluginu.

Komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)